Joan Arnau Pàmies

Nocturnes, fantasias


decadentia


limited


ACONSEGUEIX L'EDICIÓ LIMITADA EN CD ARA!


GET YOUR LIMITED EDITION ON CD NOW!


Nocturnes, fantasias (2020) és un allunyament radical de la major part de la música que vaig fer entre el 2010 i el 2019. Tot i que moltes de les peces escrites durant aquest període van ser fonamentalment exploracions de possibilitats notacionals, aquest conjunt evoluciona a partir d'un procés creatiu d'assaig i error a l’estudi. A Nocturnes, fantasias, la matèria «prima» que faig servir no és paper i llapis, sinó enregistraments de peces curtes i improvisades interpretades al piano, piano elèctric, guitarra elèctrica i sintetitzadors.


La improvisació ha estat una faceta central del meu treball des del començament de la meva carrera i segueixo fent concerts de piano en solitari de música completament improvisada. La novetat d’aquest treball és l’ús de la improvisació per a generar material que posteriorment es pugui editar i reordenar a l’ordinador. Al principi, aquest enfocament diferent per tal de crear música em va causar una certa inquietud, fins al punt que vaig trigar uns mesos a assolir resultats desitjables. En conseqüència, aquestes breus peces són el meu intent d’explorar un territori estètic lluny del que ja conec.


Darrere d’aquest canvi hi ha un motiu important, extern a la música. El 2019, la Sarah i jo ens vam mudar dels Estats Units a Catalunya i vam tenir un fill. Aquesta decisió, conjuntament amb els confinaments prolongats i repetits que vam haver de patir a causa de la pandèmia de la COVID-19, ens va obligar a passar mesos tancats al nostre pis, on el nostre dia a dia consistia principalment en la criança del nostre fill i el teletreball. Gestionar la complexitat de les meves partitures en aquestes circumstàncies, especialment projectar les seves múltiples i contradictòries possibilitats sonores a la meva ment, requereix llargs períodes de concentració profunda que no vaig poder dur a terme. Així doncs, l’enregistrament de sons i l’exploració del seu potencial va propiciar un camí creatiu més accessible.


Sens dubte, aquesta és una obra personal i íntima. Nocturnes, fantasias va ser creada principalment a la nit, mentre el nostre fill dormia. El títol va materialitzar-se de manera natural: sons sovint silenciosos però detallats per a un temps de descans i reflexió (nocturns); materials i estructures derivades d’improvisacions (fantasies). Recomano escoltar aquesta música a la nit en un entorn silenciós i tenue, idealment amb auriculars o mitjançant un equip d'alta fidelitat.


Nocturnes, fantasias està dedicada a l’Adrià.


Joan Arnau Pàmies


***


Nocturnes, fantasias (2020)
1. Wien, 1909
2. Meditació
3. Sonatina
4. Decoupling
5. Interlude (≈145)
6. The Fallibility of Memory
7. Kryptogramm
8. Malpaís
9. Pulse, verticals
10. Quodlibet
11. Formeller Überschuss (Exceptio probat regulam)
12. Lies from the Nineties (History is Still Here)


Tots els temes composts, enregistrats i mesclats per Joan Arnau Pàmies als seus estudis de Lleida i Reus


Joan Arnau Pàmies toca els següents instruments: piano, piano elèctric, sintetitzadors, guitarra elèctrica, instruments i control·ladores MIDI i processament de senyal digital


Mastering: Chris Mercer

Produït per Chris Mercer i Hans Thomalla

Disseny d'Ana María Bermúdez


Nocturnes, fantasias és el cinquè àlbum de la discogràfica de música experimental i contemporània de Chicago, Sideband Records


Nocturnes, fantasias ha rebut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Creative Commons | 2022